Logo

Значението на детските площадки за децата

ноември 22, 2022

Много е важно да имате място за игра за вашите деца. Те са не само чудесен начин да насърчите развитието им, но и да ги предпазите. Също така е важно да се уверите, че има достатъчно място за игра, както и необходимото оборудване. Трябва също така да се уверите, че те имат инструктор, който може да им помогне да разберат безопасността. Дървените площадки са добър избор за малките приключенци. Ако искате да се запознаете по-близо с тях, може да разгледате - площадки fungoo

Няма достатъчно място за игра на децата

Няма достатъчно място за игра на децата в предварително определеното им пространство? Най-добрият залог за това е да имате среща за игра у дома. Това, което може да направит е да организирате игри вкъщи - настолни игри, гоненица, криеница, лего конструктори и прочие. Най-голямото препятствие е да накараш възрастните да се включат в плана. В крайна сметка, ако пък не разполагате с пространство у дома, винаги е вариант да се поиграе навън в двора, особено ако той е обособен за тази цел.

Няма достатъчно оборудване

Наличието на достатъчно пространство е от първостепенно значение за осигуряването на безопасна и щастлива детска площадка за вашите деца. По същия начин има повече от един начин да стигнете това постижение. За щастие, малко предварителна мисъл помага много, за да сте сигурни, че сте кралят на замъка на детската площадка. С малко планиране, със сигурност ще се насладите на ден без стрес в парка. И така, какво чакате? Започнете, като се уверите, че сте готови да се справите с предизвикателството да бъдете най-добрият родител в квартала.

Голяма гума

Независимо дали обновявате съществуваща детска площадка или изграждате нова детска площадка, не можете да сгрешите с налята гума. Тя е издръжлива, дълготрайна и предлага безопасна повърхност за деца. Всъщност налятата гума е популярен избор за детски площадки.

Когато изберете гума за изливане на място, вие избирате безопасна повърхност, която е издръжлива, лесна за поддръжка и лесна за инсталиране. Освен това отговаря на критичните изисквания за височина на падане.

Излятата на място гума също е съвместима с ADA. Това означава, че е лесна за инсталиране и ще позволи на децата със специални нужди да играят безопасно. Освен това е лесна за почистване и поддръжка. Не съдържа разяждащи химикали, така че няма да се налага да се притеснявате за остатъчна мръсотия и алергени.

Дървеният мулч или инженерните дървесни влакна са популярен избор

Използването на дървен мулч или конструирани дървесни влакна на вашата детска площадка е чудесен начин да предпазите децата от падане. Това е безопасна и издръжлива повърхност, а също така е и евтина.

Американското дружество за изпитване и материали (ASTM) публикува насоки за това как да предпазим децата от наранявания, включително падания. В допълнение, той предоставя информация за ползите за здравето и безопасността на различните материали за детски площадки.

Въпреки очевидните си предимства, дървеният мулч или инженерните дървесни влакна не са най-издръжливите налични повърхности. Всъщност той може да се повреди и да загуби свойствата си за намаляване на удара след дълъг период на употреба. Материалът също може да бъде податлив на начупване, което може да доведе до раздробяване.

Пясъкът е често срещана опция за насипно пълнене

Използването на пясък на вашата детска площадка не е лоша идея, но може да не е най-добрият избор. Най-добрият вариант е да изберете повърхност, която осигурява най-добрата абсорбция на удара.

Най-добрият избор за насипна повърхност е гумената постелка. Те са лесни за инсталиране и имат най-добро поглъщане на удара от всички опции за настилка. Ако се притеснявате за размерите, можете да вземете гумена постелка, която е изработена по поръчка, за да пасне на формата на вашата детска площадка.

Наемете инструктор по безопасност

Да заведете децата си на детска площадка е чудесен начин да се упражните и да им дадете шанс да развихрят въображението си. Детската площадка обаче не винаги е безопасна. Има много опасности, които могат да бъдат открити. Получаването на сертификат за сертифициран инспектор по безопасност на детски площадки (CPSI) може да ви помогне да идентифицирате потенциалните опасности на вашата детска площадка и да ви помогне да разработите програма за безопасност на детската площадка.

Една от най-добрите части на този спорт е, че е лесен за научаване и може да се играе сам или с приятели. Също така е чудесно занимание за час по фитнес или за лагер. Освен това е чудесен начин да накарате децата си да упражняват своите груби двигателни умения.

„Номерът“ на тази игра е способността да се броят и замерват скоковете. Две въжета за скачане се въртят в противоположни посоки и скачащият трябва да измерва колко време е необходимо, за да завърши поредица от скокове.

Ако играете с деца, можете също да ги накарате да прескочат реката, което е подобно на високо скачане. За да направите тази игра още по-предизвикателна, можете да използвате две дълги двойни холандски въжета за скачане.

Гага топка
Първоначално изобретена в Израел, гага топката е вариант на доджбол. Комбинира умения за бягане, скачане, избягване и удряне.

Това е вълнуваща и забавна игра за деца от всички възрасти. Освен това е чудесен начин за насърчаване на физическата активност, подобряване на двигателните умения и развиване на стратегическо мислене.

Игрите на детската площадка като Gaga Ball са чудесни за събиране на хора от всички възрасти за забавно състезателно изживяване. Играта е забавна, бърза и лесна за научаване.

Играта включва Gaga топка - топка от мека пяна - и се играе в осмоъгълна яма. Играчите са разделени на две групи: едната група започва вътре в ямата, докосвайки стените, а другата група започва извън ямата, докосвайки стените.

Gaga е бърза игра, която е популярна сред тийнейджърите. Това е популярен вариант на dodgeball.

Игрите на детската площадка като Gaga Ball помагат за подобряване на когнитивните и стратегически умения на детето. Те също така помагат на детето да развие социални умения.

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram