Logo

MDF или PVC плоскости за изработка на рекламни пана

куп с плоскости за изработка на POS материали
април 27, 2022

Изработката на плоскости, които да послужат за рекламни материали, винаги е било добра стратегия, ако имате за цел да популяризирате бранда си. И двата материала, MDF и PVC, се използват широко в рекламната индустрия, MDF е плоскост от дървени стърготини със средна плътност, докато PVC е поливинил хлорид. И MDF и PVC плоскостите за POS стелажи, разказват от Dimeko, имат дълга история както в рекламата, така и в интериорния дизайн. Нека да видим какви са им свойствата и как могат да ви помогнат да си покажете продуктите и услугите в най-добрата им светлина.

Оцветяване

Безспорно едно от най-важните неща, когато става въпрос за рекламен материал е възможността му да бъде оцветен. По MDF плоскостите не може да се рисува и да бъдат оцветявани, но могат да бъдат изцяло боядисани, което не е никак малко. ПВЦ плоскостите от своя страна могат да бъдат боядисвани и по тях да се рисува.

Кои са преимуществата на една MDF плоскост?

MDF плоскостите се правят от дървен материал, произхождащ от малки клони. Те се натрошават на съвсем дребни стърготини, които впоследствие се оформят в твърда плоскост. Цената на този материал е по-ниска от цената на дървесината. Освен това, ако искате да закачите MDF плоскост за стена или да забиете гвоздей в нея, тя няма да се разцепи, защото не е съставена от една основна плоча, а от много на брой дребни елементи. Затова пък, MDF плоскостите се чупят по-лесно от дървените, така че това също трябва да го имате предвид.

работник обработва MDF плоскост за рекламно пано

По-ниската цена е причината за популярността на материала. Ако купувате една единствена дъска или плоскост, най-вероятно няма да ви интересува колко е по-евтина от изцяло дървения материал. Ако обаче сте решили например да популяризирате новия ви продукт чрез POS стелажи, поставени в огромен брой магазини в страната, то тогава цената на материала за изработката на POS стелажа ще ви е изключително важна.

MDF плоскостите са леки за пренасяне, което ги прави перфектен избор за рекламно пано или стелаж. Грундирането и боядисването осигуряват на MDF плоскостите тънка защитна обвивка. Външните ъгли обаче са слабите места на MDF плоскостите, тъй като тези зони са податливи на начупване и ако изберете рекламните ви пана да са изработени от такъв материал трябва да го имате предвид.

Кои са преимуществата на PVC плоскостите?

Поливинил хлоридът или PVC е лист, изработен от пластмасов композитен материал. Макар хората да го свързват най-вече с тръби, този материал се използва и за редица други неща. PVC плоскостите са леки и издръжливи. Изработват се кухи отвътре, както и такива с пяна  сърцевината. От външната им страна може да са гланцирани или матови. Те притежават ниско термично съпротивление.

PVC материалите са рентабилни и са по-евтини в сравнение с дървените плоскости. Освен това кухите модели са на по-ниска цена, отколкото тези, които са с пяна. Разликата между двата вида е предимно в здравината. PVC плоскостите се почистват изключително лесно и не задържат почти никакви петна. Те са водоустойчиви и антикорозионни. Това на практика означава, че ако приберете рекламните ви плоскости на място, където има някаква влага, те няма да се амортизират бързо. Освен това PVC материалът е устойчив на гниене и по този начин издържа по-дълго, без да причинява щети.

Трябва да имате предвид, че PVC плоскостите не са издръжливи на огън и на горещина. Материалът се огъва и деформира, ако е подложен на много високи температури. Друг недостатък на PVC плоскостите е фактът, че може да се надраскат лесно и да не може да се прикрие. Всички тези качества, превръщат PVC-то в предпочитан материал. Ако и на вас ви предстои да изработвате рекламни материали, POS стелажи, кутии и тн., се надяваме, че сме ви помогнали да научите малко повече за PVC и MDF плоскостите и панелите.

Цялата информация ни беше предоставена от: https://dimeko.com/

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram