Logo

Какви са лихвите по бързите кредити?

Какви са лихвите по бързите кредити
октомври 25, 2022

Когато обмисляте да кандидатствате за бърз кредит, важно е да разберете каква лихва ще бъде добавена към вашия кредит. Има няколко различни такси, свързани с тези заеми. Те включват таксата за преобръщане и средния лихвен процент за заеми до заплата. Тези такси могат да добавят известна сума към вашия бърз заем и е важно да знаете възможностите си.

Лихви по бързи кредити

Заемите до заплата могат да бъдат бърз и лесен начин за разрешаване на краткосрочна финансова криза, но те също струват много. И ако не можете да го върнете в първия си ден на плащане, се добавят допълнителни такси. Това може да доведе до ситуация, в която в крайна сметка дължите повече от първоначалната сума на заема. Цената на тези заеми може да затрудни излизането от порочния кръг на дългове.

Докато типичният лихвен процент по заем до заплата е около 500 процента, процентите варират значително. Ще се изненадате, че в някои случаи можете да откриете бързи кредити без лихва, ако са спазени определени условия. Например, за България такива предлага Фератум.

Какви са лихвите по бързите кредити - снимка

Подновяването оскъпява бързите кредити

Подновяването е процес, при който удължавате съществуващ заем с лихва и такси. Това е често срещано при заемите до заплата и може да бъде опасен начин да се вкарате в дългов цикъл. За щастие има някои начини да избегнете плащането на такси за преобръщане и да запазите плащането по кредита си ниско.

Преди да се регистрирате за удължаване, помислете внимателно какво искате да правите с парите си. Трябва да избягвате да удължавате заема си повече от веднъж, защото това ще доведе до по-високи лихви и разходи за погасяване. Вашият кредитор трябва да обясни разходите, свързани с преобръщане, преди да подпишете пунктираната линия.

Среден лихвен процент по заеми до заплата

Средният лихвен процент по заеми до заплата е 300% до 500%, но може да се увеличи. Много държави имат тавани за ГПР, така че не забравяйте да проверите законите на вашия щат, преди да се ангажирате със заем до заплата.

Какви са лихвите по бързите кредити - среден процент

Предпазни мерки, които трябва да вземете, преди да кандидатствате за бърз кредит

Преди да кандидатствате за бърз кредит е важно да проучите няколко кредитора. Уверете се, че имате работа с реномирана и утвърдена компания. Проверете тяхното обслужване на клиенти и отзиви, за да сте сигурни, че ще се отнесат справедливо към вас. Освен това не забравяйте да потвърдите самоличността и доходите си. Много кредитори ще поискат различни документи, за да потвърдят вашата самоличност. Много от тези документи могат да бъдат изпратени онлайн от вашия компютър.

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram