Logo

Какви са различните видове части за компресори?

септември 18, 2022

Съществуват няколко вида компресори и много от компонентите им се различават в зависимост от вида на компресора. Някои части, като резервния резервоар и манометъра, са общи за всички компресори. Вентилите за освобождаване на налягането, охлаждащите вентилатори и изпускателните отвори също са често срещани части на компресорите при повечето видове въздушни компресори. Въпреки че основното действие на въздушния компресор е едно и също, някои машини използват бутала и пръстени, монтирани на колянов вал със свързващи пръти, за да изпомпват въздуха, докато други компресори използват винтов компресор и турбина.

Трите най-разпространени вида компресори са най-често срещаните: бутални, ротационни и винтови. От тях най-разпространеният компресор е буталният. Тази конструкция работи подобно на автомобилен двигател. Буталото е снабдено с бутални пръстени и се придвижва нагоре-надолу в цилиндъра с помощта на свързващ прът, свързан с коляновия вал. Лагерите, поставени между пръта и коляновия вал, поддържат частите на компресора в изправност в продължение на години. Буталните пръстени осигуряват уплътнение между буталото и стената на цилиндъра, за да може буталото да изпомпва или вкарва въздух в резервоара.

Специалните части на компресора под формата на пружинни клапани работят чрез засмукване, за да позволят на буталото да засмуква въздух в цилиндъра, докато буталото се спуска надолу. Когато буталото започне да се движи нагоре в цилиндъра, всмукателният клапан се натиска навътре, а изпускателният клапан се отваря. Въздухът се изтласква от буталото през отворения изпускателен клапан, докато се издига в цилиндъра, и излиза от цилиндъра в резервоара. След като целият въздух бъде изхвърлен от бутилката, пружинният клапан се затваря, като не позволява на въздуха да излезе от резервоара.

Този основен работен цикъл се повтаря при всички видове компресори, въпреки че за изпомпването и компресирането се използват различни части на компресора. Витловият компресор използва два комплекта преплитащи се винтове, които улавят въздуха между частите на винтовия компресор и го задвижват в резервоара за съхранение. Този тип компресор използва постоянния поток въздух през винта, за да задържа въздуха в резервоара, докато компресорът работи. Ротационният компресор използва кръгъл барабан, който улавя въздуха и го вкарва през специални клапани в резервоара.

Евростил 2003 предлага широка гама от части (компресорни глави, клапани, двигатели и вентили) за въздушни компресори GAV - Italia и BAMAX Italia. Всичко необходимо за трифазни и еднофазни компресори.

Предлагаме на склад компресорни глави с алуминиев и чугунен блок, с различна мощност и дебит. Също така резервни части за компресорни помпи. В тази категория влизат редуциращи клапани, аксиални и радиални манометри, регулируеми и нерегулируеми предпазни клапани.

Ние предлагаме сертифицирани изпускателни клапани, спирателни клапани и изпускателни клапани за компресори с гаранция за качество. В нашия онлайн магазин за пневматични инструменти можете да закупите редуцир вентили с манометър и бърз съединител, еднофазни и трифазни редуцир вентили с един или четири отвора. Предлагат се телеприемници с различни амперажи. Трифазни пресостати с амперна защита.

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram