Logo

Избор на смесител за кухня

септември 23, 2022

Когато избирате смесител за кухня, имате редица възможности за избор. Предлаганите стилове варират от традиционен до модерен. Основните неща, които ще трябва да вземете предвид, са видът на смесителя, неговите характеристики и материалите, използвани в конструкцията му. Например може да искате смесител, който има странична пръскачка, изтеглящ се смесител или месингово покритие.

Компресионни вентили

Инсталирането на компресионни клапани за кухненски смесители е лесна задача, която повечето собственици на жилища могат да изпълнят. Първата стъпка е да измерите разстоянието между захранващата линия и изпускателния отвор на вентила. След това отрежете захранващия тръбопровод до правилната дължина. След това използвайте резачка за медни тръби или огъвачка за тръби, за да направите правилните огъвания.

Ако подменяте стар вентил, можете да използвате гаечен ключ, за да разхлабите гайките. След това завийте новия вентил с помощта на компресионната гайка. Внимавайте да не затегнете прекалено гайката. Накрая свържете вентила към смесителя. Ако има лек теч, можете просто да затегнете отново компресионната гайка.

Странична пръскачка

Страничната пръскачка е допълнителна функция, която може да се монтира на кухненския смесител. Тя може да се използва за различни цели, включително за измиване на мръсни съдове, измиване на зеленчуци, измиване на малки домашни любимци и др. Те са лесни за инсталиране и се предлагат в различни стилове и цветове. Освен това са универсални, така че могат да се използват на много видове смесители. Тази функция може да подобри и външния вид на кухненския ви интериор.

За да смените страничната пръскачка на кухненски смесител, първо изключете съществуващата странична пръскачка от смесителя и я изключете от електрическата мрежа. След това свържете новия маркуч за пръскане към нипела на маркуча на дъното на смесителя.

Издърпващ се смесител

Издърпващите се смесители за кухня са чудесни за по-малки кухни и са много по-удобни за използване от своите аналози. Тези смесители имат повдигнат извит дизайн, който улеснява достъпа до бутона за пръскане. Освен това те имат по-дълъг маркуч от своите аналози, което ги прави по-подходящи за тесни помещения.

Издърпващите се смесители за кухня са удобно допълнение към всяка кухня. Те имат глава за пръскане, която може да се отстранява, и са особено полезни за миене на големи тенджери. След няколко години употреба обаче те могат да станат склонни към течове. За щастие, те се ремонтират сравнително лесно - просто сменете частите!

Месинг

Външният вид и усещането на месинговите смесители за кухня могат да бъдат доста луксозни. Има много различни варианти, от които да избирате. Например, можете да изберете смесител от полиран месинг или античен месинг с патина. Можете също така да изберете смесител със сатенено покритие вместо лъскав месинг. Сатененото покритие е по-меко и не толкова изразено, колкото полирания месингов смесител.

Когато купувате смесител за кухня, вземете предвид неговата функционалност. Искате такъв, който ще работи добре при приготвяне и почистване. Някои от най-важните характеристики включват броя на настройките за пръскане, обхвата на чучура и възможността за завъртане. Тези аспекти са особено важни, ако приготвяте големи ястия. Например, искате да сте сигурни, че чучурът може да достигне до най-високата част на мивката и че аераторът може да се върти свободно.

Пластмасови

Пластмасовите кухненски смесители могат да се предлагат от различни материали. Някои от тези материали се използват в лостовете и чучурите на смесителите, а други - в корпусите и други компоненти. Пластмасата също е добър избор, ако искате нещо, което да издържа на високи температури. В зависимост от модела пластмасовият смесител може да бъде изработен от инженерна пластмаса ABS или сплав PSU. Този материал е лесен за работа и има добра устойчивост на топлина и разтворители.

Едно от предимствата на пластмасовите смесители за кухня е техният дълъг експлоатационен живот. Много модели могат да издържат години наред, без да се налагат скъпи ремонти. Този тип смесители също така имат издръжлив дизайн и са екологично чисти.

Може да разгледате - смесител за кухня видима

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram