Logo

Часовници Seiko - точност и стил

септември 20, 2022

Ако търсите качествен японски часовник, трябва да разгледате часовници Seiko. Тези часовници са известни със своята точност и стил. Seiko Group Corporation е японска компания, която произвежда часовници, часовници, електронни устройства, полупроводници, бижута и оптични продукти. Компанията е основана през 1881 г. от Кинтар Хатори в Токио. Компанията произвежда часовници повече от сто години и е една от първите, които произвеждат кварцови часовници с хронографски усложнения.

Часовниците Grand Seiko са с високочестотен (5Hz) автоматичен механизъм

Автоматичният механизъм в часовниците Grand Seiko е известен със своята прецизност и издръжливост. Часовникът е с високочестотен (5 херца) биещ механизъм, който прави плавното му преместване. Механизмът е съставен от две части: ескейп колело и балансиращо колело. Ескейп колелото има сложно оформен модел на зъбите, който намалява износването.

Високочестотният (5 херца) механизъм в часовниците Grand Seiko е отличен пример за това как тази компания се е справила с предизвикателствата при разработването на високочестотни механизми. Първият високочестотен часовник е пуснат през 1968 г. от Daini Seikosha (сега известна като Seiko Instruments Inc.), която е японска часовникарска компания.

Те са по-скъпи от часовниците на Seiko

Ако искате да получите качествен часовник на ниска цена, трябва да инвестирате в Seiko. Японската компания произвежда часовници от 1868 г. насам, но цените им обикновено са по-високи от тези на други марки. Това се дължи на лошия контрол на качеството. Въпреки това някои от най-популярните часовници Seiko все още могат да се намерят на пазара на разумна цена.

Най-евтините часовници Seiko струват около 100лв и са с кварцов механизъм, което ги прави изключително надеждни. Ако обаче искате автоматичен механизъм, трябва да обмислите да похарчите повече пари. По-скъпите часовници Seiko струват повече от 1000лв. Можете да си купите и часовник Grand Seiko на цена, която започва от около 2 000 долара и достига до 10 000 долара.

Те са по-точни

Часовниците Seiko са по-точни от много други часовници на пазара. Точността му се основава на кварцовия механизъм, който е много по-прецизен от механичните механизми на много други марки. Неговият кварцов осцилатор се задвижва от основна пружина, което му осигурява петмесечен живот на батерията и точност от +15 секунди на месец.

Часовникът Seiko има богата история в света на часовникарството. Освен това е глобална марка. Макар че компанията произвежда много модели специално за вътрешния си пазар, усилията ѝ за глобализация направиха предложенията ѝ по-достъпни за света.

Те са стилни

Можете да избирате от часовници за обличане, часовници за гмуркане, часовници във военен стил и други. Има часовници Seiko за всеки вкус. Цената на тези часовници е разумна, а изработката е солидна.

Тези часовници се предлагат с разнообразни цветове на циферблата. Някои от тези часовници се предлагат с каишка от неръждаема стомана, докато други са с каишка от платно. Seiko SNKL23 е един от най-популярните часовници Seiko и има много функции. Той има циферблат в стил смокинг, стрелки в златист цвят и контрастен син циферблат. Този стил е по-елегантен от другите модели Seiko 5 и редовно се разпродава.

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram