Logo

Чаши за коктейли за домашния бар

чаша с коктейл
април 19, 2022

Пролетта винаги ни действа силно на желанието да се заобиколим със зеленина и да прекарваме колкото се може повече време на открито. Естествено, когато живеем в града, това се превръща в малко по-сложна задача. Заради това пък много от нас се насочват към идеята да си обзаведат красиво терасата или задния двор. Градинските партита и тераса партита не са никак рядкост през топлите дни от годината и колкото и да е приятно да изпиеш коктейл на бар, то със сигурност е по-приятно да изпиеш такъв вкъщи от добре обзаведения ти домашен бар. Нека да видим какви чаши за коктейли от Anmar ще са ви нужни, ако обзавеждате домашен градински бар или пък сте решили да превърнете терасата ви в бар плот с гледка. Четете по-долу.

Чаши за коктейли

Чаши за мартини със столче

Ако обичате да правите коктейли, то няма как да не се снабдите с чаши за мартини. Те имат V образна форма и можете да полепите ръбчетата им със захар. Съвет от нас е обаче, когато става въпрос за домашен бар винаги да избирате по-големия размер чаша, само по този начин, когато я препълните повече, няма да има разлети капки навсякъде по пода. По заведенията, обикновено чашите за мартини побират малко количество, предвид естеството на тази напитка се счита, че това е „цивилизованото“ количество.

Друго нещо, на което трябва да наблегнете е качеството на стъклото или на стъкленото столче. Колкото по-скъпа е чашата, толкова по-тънко ще е стъклото. Помислете добре обаче, дали ви е нужен кристал в градината или на терасата. Според нас, най-добре е да заложите на качеството, което избират ресторантите и баровете. Достатъчно тънко, че да изглежда добре и да се усеща добре на докосване, но и достатъчно дебело, за да може да не се чупят лесно.

Чаши за уиски и ракия

Най-добре е да изберете чаша с тежко дъно, която да я чувствате балансирана в ръката ви. Отново ще ви посъветваме да изберете по-големите размери чаши. И в този случай това е препоръчително, но не за да може да сложите повече алкохол вътре,  а за да има достатъчно пространство за голямо кубче лед или две. Едно от най-хубавите неща на домашните барове и на градинските партита е комуникацията и близостта с гостите. Колкото по-малко ставате и напускате разговора, за да си налеете отново, толкова по-добре. Това е и причината, винаги да е по-добре да изберете по-големите чаши за уиски, защото едно голямо парче лед в тях, може да държи питието ви охладено 40 мин. Същото се отнася и за чашите за ракия. Няма защо да се снабдявате с два различни вида, един и същи тип могат да ви свършат добра работа и за двете напитки.

чаша за узо

Чаши за узо и мастика

Въпреки че са за узо и мастика, те могат да се използват и за безалкохолно, както и за коктейли. Това са прави чаши с прави стени. И при тях не е препоръчително да избирате прекалено тънко стъкло. Можете съвсем спокойно да се спрете на чашите, които заведенията използват. Така ще сте сигурни, че дори и да я изтървете, вероятността да се счупи ще е по-малка. Тези чаши много лесно се украсяват и освен това, ако сте почитатели на различните цветове коктейли, точно това са чашите за вас. Правилната им форма позволява акцентът да попадне върху различните цветове и украсата на питието. Да изберете чаши за коктейли за домашния ви бар е изключително приятно занимание. Помислете какво обичате да пиете и се снабдете с поне 4 бройки от всеки вид. Така ще можете да посрещнете достатъчно гости и да ги впечатлите от разнообразието на чаши, което имате вкъщи. Сега ви остава само да отидете да забъркате някой коктейл и да му се насладите в градината или на терасата ви.

Предоставено от: https://anmar.bg/

Сходни публикации

tagclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram